En jobbig höst

Jag brukar försöka undvika att skriva om mina barn på nätet men gör ett undantag för en kort sammanfattning av min höst. Jag inledde ju höstterminen med att jag sista semesterveckan bröt min arm både armbågen och handleden. Därefter hann skolan knappt starta förrän min yngsta dotter fick covid. Hennes ålder är ju inte vaccinerade ännu och de kan inte hålla avstånd i skolan överhuvudtaget. Jag var arg redan när skolan drog igång i höstas, tonåringarna har fått offra så mycket under pandemin med distansstudier och inställda aktiviteter och sedan slängs de tillbaka till skolan ovaccinerade bara för att vi vuxna är det. Nästan hela hennes klass blev sjuk, endast fyra elever klarade sig.

Nästa jobbiga upplevelse var att min mellandotter råkade ut för en allvarlig ridolycka i sin skola. För att göra den historian kort så föll hon av hästen rakt ner i en metallvagn och landade på sitt ansikte. Väldigt många frakturer i ansiktet och kindbenet är helt av på tre ställen. Hon är opererad och återhämtar sig nu.

Nästa chock är att nu i veckan blev min äldsta dotters katt offer för två kungsörnar. Kungsörnarna slet itu deras älskade katt och åt honom. Den stackars katten var bara två år.

Utöver detta så har sonen opererats i käken i veckan, det väntar en käkoperation även för yngsta dottern och sonen har även genomgått en transplantation med komplikationer i sommar.

Alla dessa händelser har naturligtvis påverkat mig starkt. Men vi försöker att ta en sak i taget, och nu får inga fler olyckor eller sjukdomar inträffa.

Jag har lyssnat mycket på julmusik, det ger mig ro och tröst. Jag tipsade om Josh Grobans skiva i mitt förra inlägg. Några andra favoriter är Magnus Carlssons julskivor, han har ju gett ut en del. EMD´s julskiva spelar jag gärna i bilen. Peter Jöback naturligtvis, den har blivit en modern klassiker. Men jag gillar även Carolas första julskiva. Den innehåller alla barndomens julsånger som bär på så många fina julminnen så för mig är den trygghet och frid, även utanför julen.

Vårt hus en vintermorgon ❤

8 tankar om “En jobbig höst

  1. Det här var ett verkligen stoppande inlägg.
    Hoppas att ni alla börjar återhämta er, både fysiskt och psykiskt, det måste ju vara fruktansvärt när den ena katasrofen följer den andra.

    Gilla

Lämna en kommentar