Om mig

Min julblogg är personlig och jag skriver om mina egna jular, barndomens såväl som nutida jular. Jag delar med mig av julrecept, pyssel, glöggprovningar och annat juligt. Jag har två busiga katter som också syns i bloggen ibland. Jag är uppvuxen i en kärleksfull familj där högtiderna firades med min mormor och morfar och kusinerna. Både min mamma och min mormor skapade de mest fantastiska jular som skulle passa i vilken Astrid Lindgren saga som helst. Vi julbakade, stoppade korv, stöpte ljus, dansade runt julgranen, det var julstrumpa och paketkalender trots att det inte alls var vanligt på 70-talet då jag var barn men viktigast var glädjen och stämningen och att få vara tillsammans. Alla dessa underbara familjetraditioner har jag hela tiden velat föra vidare till mina egna barn. Jag är en gift 4-barnsmamma som bor i villa i en småstad i södra Sverige. Likaväl som min mamma och mormor skapade de mest fantastiska jular så har de även lärt mig att det blir jul ändå även om man kanske inte hinner allt det där man skulle vilja hinna eller orka göra. Jag är ungefär lika gammal som min mormor var då jag föddes, då var hon hemmafru och barnen var utflugna sedan flera år. Själv har jag fyra barn varav tre har flyttat hemifrån,  bara vår yngsta på 15 bor kvar hemma. Tiderna förändras och jag hinner inte lika mycket som mamma och mormor gjorde tillsammans men det jag gör det gör jag med stor kärlek till julen och familjen.

Jag har alltid älskat julen och den finns mer eller mindre närvarande i mina tankar hela året. Bloggen brukar jag dra igång i augusti/september och när juldagarna är över brukar jag känna ett stort vemod. Min mamma och min mormor skapade de mest fantastiska jular och nu är det jag som försöker skapa sagolika jular för mina barn. Jag har skrivit om julen på nätet ända sedan 1999 och hade under några år en hemsida om julen, den hittar du här: Maries Julstuga. Min tidigare julblogg hittar du här: Maries strålande jul (gamla julbloggen). 

När jag inte julbloggar så tycker jag om att umgås med min familj. Jag tycker även om att träffa vänner, läsa böcker, pyssla, scrappa, baka, vistas i naturen och jag älskar djur. Jag tycker om att pynta och dekorera inte bara till julen utan hela året men extra trevligt är det förstås till högtider och kalas. Jag är en omtänksam och ödmjuk person och jag tycker inte om att tävla. Jag skulle aldrig kunna kalla min egen blogg för Sveriges bästa julblogg eller något liknande. Däremot försöker jag att skriva kommentarer i alla nya julbloggar jag hittar för visst är det kul med respons från sina läsare, speciellt om man är ny i julbloggsvärlden. Jag har skrivit om min jul sedan 1999 och jag gör det för att jag vill sprida julglädje och dela med av tips, och det jag skriver kommer från hjärtat.

Till vardags jobbar jag som specialpedagog och innan dess jobbade jag som förskollärare.

Jag hoppas att du ska trivas i min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Jag är en lugn person
Med takt och ton
Måttfull och balanserad
Jag är tyst och still
Och det ska mycket till
Innan jag blir exalterad
Men jag har en last
Som håller mig fast
I ett järngrepp varje vinter
När året är slut
Och snön ligger djup
Och slädarnas medar slinter

Jag vill ha mer jul
Ge mig mer jul
Jag vill ha mer jul
Ge mig mer jul
Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar
Vill jag ha mer

En show glöms bort
Om den bara visar opp
Effekter som man knappast anar
Så ge mig trettio grader kallt
Tomtar överallt
Och en skog av gröna granar
Jag vill ha snötyngda hus
Tusentals ljus
Kulörta kulor I drivor
Bjällerklang
Som ackompangemang
På alla julens skivor

Jag vill ha mer jul…

ANDERS BENGT FALK, TOMAS KARL ADOLPHSON

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s