3 månader till julafton

Nu är det tre månader kvar till julafton och om lite drygt halva den tiden börjar det bli dags att adventspynta. Det känns inte alls längesedan det var sex månader kvar och nu har halva den tiden gått. Förlåt, vad jag svamlar men oj vad tiden försvinner. Det är nu vi ska unna oss att frossa i pyssel, göra egna julklappar, julkort eller vad man nu gillar. Allt det som man kanske vanligtvis inte hinner. Nu kan man tänka att det är lång tid kvar men ni vet när man står där i mitten av december och önskar att man hade mer tid kvar till att frossa i julen. Jag menar absolut inte att man ska stressa med något nu utan just unna sig ifall man vill. Det är skillnad 😉 ❤ Men om man inte vill tänka på julen ännu utan bara njuta av hösten så är ju det lika mycket ok. Så länge man gör det man själv vill och mår bra av ❤

Själv har jag njutit av lite julmusik idag, en version som alltid berör mig är Josh Grobans ”I´ll be home for Christmas”. Originalet spelades in av Bing Crosby 1943 och skildrar en soldats brev till hemmet under första världskriget. I Josh Grobans version hörs röster som hälsar till anhöriga och för mig går tankarna i den versionen till våra nära som vi kanske inte kan fira julen, (inte bara pga krig). Med men även resor på vintervägar på väg till barndomshemmet. Josh Grobans version släpptes samma år som vi firade vår sista jul med min mamma innan hon dog i cancer strax senare oh jag lyssnade mycket på skivan det året. Men samtidigt som låten ger mig lite vemod, ger den mig också minnen av att just ”komma hem till jul”. Att komma hem till barndomshemmet och fira jul med sin mamma som julvärld. Tankarna för mig även till min äldsta dotter som bor så långt iväg och om hon kommer hem till jul. Många starka känslor för mig i denna version och jag blir alltid berörd. Både av vemodet och lyckan som sedan mamma dog går hand i hand för min del. De finns där alltid båda delar fast tar olika stor plats i olika perioder. Här kan ni lyssna eller här.

2 tankar om “3 månader till julafton

  1. Visst är det galet hur fort tiden går. Det är som du säger, nyss var det ju ett halvår kvar och nu kan man instället börja räkna veckor tills det börjar bli dags.

    Så himla fina och lite vemodiga minnen och känslor du delar med dig av. ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s