Foton från julafton 2020

Om ni kikar i arkivet så finns det ett helt inlägg från julafton som jag gjorde i anslutning till dagen men precis som vanligt så tänker jag att det nu är dags för en liten tillbakablick. Vi hade en fin julafton det hade vi men det blev ju så uppenbart tydligt att det viktigaste på julen är familjen. Vi fick fira utan dem. Ja, alltså tre av våra barn var hemma + sonens flickvän men det var bara vi. Äldsta dottern kunde inte resa hem de 15 timmarnas resväg. Vi kunde inte sätta oss i karantän pga jobb och skola så vi vågade inte träffa min pappa eller min bror med familj. Nu längtar vi allesammans efter att få fira en gemensam jul i år ❤ Om man är osäker finns det ju nu snabbtest nu som man kan utföra själv så man är säker på att ingen är symtomfri smittbärare. Men nu till lite julfoton ❤

Foto från natten mellan lille julafton och julafton. Vi hade haft en uppesittarkväll med Polarexpressen och pyssel och gemenskap i köket som vanligt. Men innan jag går och lägger mig så måste jag sitta själv i ”min” soffa en stund. Landa och njuta av känslan att det är julnatten. Bara julljusen som lyser upp i mörkret, lite stämningsfull julmusik på låg nivå. När barnen var små så var det bara jag som var vaken men numera är jag först i säng. Men små julklappar i barnens strumpor smyger jag dit.

Frukosten på julafton ska vara mysig och lyxig. Chokladmjölk med extra allt, saffransscones. Julmuggarna, tända ljus ❤

Julbordet var mindre än vanligt eftersom vi bara var familjen, allt rymdes på köksbordet som ändå blev välfyllt ❤

Kalle Anka som vanligt.

Lite foton från TV rummet

Efter Kalla Anka hade vi julklappsutdelningen, på förmiddagen hade vi förresten julklappsleken också med lite extra julklappar. Jag hade ordnat alla klapparna till julklappsleken och ingen visste om det innan. En liten överraskning när vi var själva och allting var så annorlunda.

Efter julklappsutdelningen åkte sonen med flickvän till hennes föräldrar och vi andra gick ut en liten runda i kvarteret. Jag får erkänna att när det bara var vi fyra kvar här hemma kändes det ganska ensamt och tomt.

Men vi tittade på den fina julkonserten på TV, åt julgodis och beundrade våra julklappar.

Julgröten åt vi på lille julafton eftersom man alltid brukar vara så mätt på julafton och man vill ju njuta av den. Naturligtvis ställde vi ut ett litet grötfat till jultomten också.

Det var denna ”jultomten” som slickade i sig den gröten 😉

Julfikat tog vi på juldagen men det kommer i ett eget inlägg ❤ hoppas att ni fick lite julstämning av mina julaftonsfoton.

Annons

7 tankar om “Foton från julafton 2020

  • Tack snälla ❤
   Ja verkligen, jag tror att vi är många som värdesätter på ett djupare plan när vi får ha våra nära omkring oss efter erfarenheten när det inte går.

   Gilla

 1. Så många härliga stämningsfulla bilder du delar med dig av. ❤ De förmedlar verkligen den där julkänslan man alltid hoppas på. Så tråkigt att inte alla i familjen kunde fira tillsammans, men ni verkar ändå ha fått till en fin jul ändå, och hoppas att ni kan träffas allihopa i år istället.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s