Slut på julefriden

Imorgon börjar jag att jobba igen så idag kände jag mig redo att plocka ner jultomtarna och övrigt julpynt. Julgranarna får dock vara kvar tills på lördag och på onsdag när det egentligen är tjugondedag Knut så ska jag byta ut textilierna. Adventsljusstakarna som ska ut i förrådet byttes ut mot lampor idag och de andra byter jag på onsdag tillsammans med gardinerna. Det känns ändå lite skönt att dela upp det så inte hela julen försvinner på en gång. Jag är ju sån att jag tycker det känns så sorgligt och vemodigt när julen är slut och inte ens en bukett tulpaner tar bort den känslan.

Den här nissen är så rolig, han är ganska stor och har en så skön stil. vi har skrattat åt honom flera gånger när han hamnat på något roligt sätt i soffan. I dag har jag tvättat honom i ett snabbtvättsprogram och då hamnade han så här i tvättbacken ❤ Alltså jag älskar de här nissarna och mössen från Maileg ❤ Resten av familjen gillar bara mössen och tycker tyvärr att nissarna är ganska fula. Jag hade annars tänkt att barnen skulle fått varsin stor nisse när de var små. Numera finns ju även mössen i större storlek men mina barn är i fel ålder för att ge sådana till nu. Men mitt lilla syskonbarn fick en julmus i julklapp nu, det var hennes första jul och jag hoppas att den kommer att bli en sådan där kär julsak som plockas fram varje år och sätts på hennes rum. Kanske bredvid en minigran ❤ Den dagen jag får barnbarn kommer även de att få en julmus av födelseårets design till sin första jul ❤

Julgranarna får som sagt stå kvar en vecka till, jag brukar älska att titta på dem men i år har jag nog njutit ännu mer av deras vackra juleljus. Säkerligen för att julen har varit så annorlunda, så ensam och isolerad. Men även lugn och avslappnad på alla sätt. Även om jag har svårt att släppa julen ut mitt sinne så ser jag fram emot att kunna umgås med nära och kära igen ❤ Ha det så gott alla fina julälskare där ute, njut av snön ni som har. Vi har inte fått något mer än det som regnade bort härom morgonen.

En tanke på “Slut på julefriden

  1. Visst är det alltid lite vemodigt när julen är slut och det har ju onekligen varit en alldeles speciell jul i år. Håller tummarna för att det vänder nu och att vi får fira jul som vanligt nästa år.
    Tack för i år, önskar dig ett riktigt fint 2021 ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s