Gott nytt år!

Jag hoppas att ni alla hade en fin nyårsafton även om den för alla blev annorlunda. Nu ser vi fram emot ett Gott nytt år då vi framöver får träffa våra nära och kära igen ❤

Efter helgerna brukar jag känna vemod över att julen som jag har längtat till så länge är över, det känner jag nu också samtidigt som jag ser fram mot att kunna umgås mer normalt igen. Vi hade en fin jul med bara den närmaste familjen, dvs våra barn men i mellandagarna kunde vi besöka min bror och min pappa där vi grillade utomhus och tog en promenad tillsammans. Jag har ju blivit faster för första gången denna märkliga höst och barnen hade inte ens kunnat träffa sin kusin en efter att vi satt oss i isolering under jullovet vågade vi träffa dem utomhus. Vi följer rekommendationerna väldigt väl annars också men eftersom jag inte kan jobba hemifrån och vi har en dotter på högstadiet och en dotter på gymnasiet så utsätts vi ju för risken i vardagen. Men även om vi inte vågade fira julen tillsammans så vet det trevligt att träffa varandra under coronasäkra former i mellandgarna. I går hälsade vi även på hos mina svärföräldrar, tog en strandpromenad och en julfika i deras trädgård. Så nu har vi ändå fått träffa hela familjen förutom äldsta dottern och svägerskorna med familjer (fast den ena bor ju 100 mil härifrån så de brukar vi inte träffa till julen). Hur som helst så börjar det kännas som att julfirandet är över för denna gången och vemodet har infunnit sig. Jag brukar ha kvar julpyntet till tjugondedagen eller vanligtvis helgen efter men kanske plockar jag ner tomtarna om en vecka. När jag väl har börjat jobba brukar det kännas lite deprimerande att komma hem och påminnas om att julen är över och vardagen är här. Nu åter till nyårsafton. Vi lagade 3-rätters som vi brukar. Jag äter ju mestadels vegetariskt men nyårsafton är ett undantag. Då är det stående med oxfilé och hasselbackspotatis, sedan brukar förrätt och efterrätt variera.

Till förrätt hade vi prosciutto, honungsmelon och sådana där brödpinnar.

Huvudrätten var som jag skrev oxfilé, hasselbackspotatis och tillbehör.

Och efterrätten en cheesecake med färska bär. Vi firade med yngsta dotter och vår son och hans flickvän kom också hit efter att hon firat en stund med sin familj. Nu har vi lagt 2020 bakom oss och vi hoppas alla på ett gott nytt år med mer kramar och umgänge.

Vår fina julgran på nyårsafton då även kandelabern i bakgrunden var tänd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s