Juldagen

Juldagen är nog den av dagarna som har varit sig mest lik hur det brukar vara. Vi brukar ha en hemmadag med julmatsrester, gottebord, sällskapsspel och avkoppling med böcker, film mm. En paus själva hemma mellan olika julfiranden. Vi hade tre av barnen här hemma på eftermiddagen + flick- och pojkvänner till mellanbarnen. Förutom julmatsrester och gottebordet som står uppdukat hela julen så hade vi idag vårt julfika. Vi har vanligtvis det på julafton men vi var allihop väldigt överens om att det var så mycket bättre att ha det idag. Man kunde njuta av det mycket mer än på julaftonen då man är så mätt. Detta blir något att fundera på till kommande jular. Jag har alltid tänkt att man egentligen är för mätt men man vill ju så gärna bjuda julaftonsgästerna på allt 😉 ❤ vi bor ju så pass långt ifrån varandra att de bara kommer hit på julafton, inte de andra juldagarna.

Julens hembakade kakor uppdukade på guldbrickan som jag har fått av min mamma ❤

Mandelmusslorna uppdukade på ett stort glasfat på fot som jag har ärvt efter min farmor, man får själv välja vad man vill ha som topping på sin mandelmussla.

De friterade kakorna från uppesittarkvällen på ett kakfat som jag har fått av min mormor och morfar ❤

Saker är bara materiella men för mig betyder det ändå mycket att ha kvar och använda dessa minnessakerna på julen ❤

Min julfika, det är bara jul en gång om året. Jag valde hjortronsylt på min mandelmussla.

Denna väggen syntes inte så tydligt på fotona från julafton, det är i soffan till vänster på fotot som jag sitter och bloggar i. På öppna spisen har jag lite minnessaker som står framme hela året, dock inte Lucian, musen och tomten.

Julklappsspel, de nedersta fick maken igår och de översta fick han förra julaftonen. Vi spelade de båda nya spelen idag och de var kul båda två men Säg samma var nog mest uppskattat 🙂

Jag passade på att fotografera en del av mina julburkar när jag hade dem uppe ur frysen 🙂

2 tankar om “Juldagen

  1. Åh så många olika sorters hembakt! Jag gjorde inte ens knäck i år… hade ingen lust alls att fixa med sånt detta knasiga år, det ”dog lite” med att vi inte kunde fira tillsammans uppe i fjällhuset som vi hade tänkt.
    Vad fint att duka upp godsakerna på ärvda kära ting! Perfekta att använda till just jul 🙂
    /Maria

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s