Saffransbak

Det blev ett litet saffransbak idag, sååååå gott ❤ ❤ ❤

Receptet finns här

Med tanke på att smittspridningen ökar så är vi nog många som funderar på hur vi kommer att kunna fira julen. Själv tänker jag att jag vill njuta av det jag kan detta konstiga år, t.ex. pynta, lyssna på julmusik, titta på julfilmer och liknande. Bakningen blir nog lite annorlunda, ifall vi bara kan fira själva utan gäster behövs ju inte så mycket kakor och godis. Julklappar, min svärmor ringde idag och frågade hur de ska göra. De kommer inte att besöka några butiker vilket avråds från i deras region och de kommer att fira julen själva så kanske skulle de swischa en slant till barnen. Jag vill dock vara positiv och hålla humöret uppe så jag fokuserar hellre på det juliga jag kan göra istället för det jag inte kan så får man ta det efterhand. Det viktigaste är ju att försöka hålla oss friska och hålla smittspridningen borta. Dock står det klart att äldsta dottern inte kan komma hem, som sagt en resa på sammanlagt 314 mil så till henne ska jag skicka en liten jullåda. Det blir första julen utan henne och jo, det känns tråkigt men vi är ju friska och det kommer fler år. Jag tänker att jullådor är trevligt att ge till de man inte kan träffa. Julgåvor, hembakat och ifall det inte ska skickas med posten lite hemlagad julmat till de äldre som sitter själva.

Nu börjar jag bli sugen på att julpynta också men imorgon jobbar jag så det hinns inte då. Kanske till helgen?

Min kökshylla förra året
Annons

4 tankar om “Saffransbak

 1. Åh så fin din hylla i köket är! Jo, man gör sitt bästa att hålla dysterheten ifrån sig i dessa oroliga tider. Vi ska skicka ett paket till mormor och mina mostrar i Stockholm. Än så länge är det tänkt att pappa och Monika ska komma till jul, men i alla värsta fall får vi väl skicka något till dem också. Men jag vill väldigt gärna träffa honom eftersom han hela tiden blir sämre och vi vet inte hur många jular vi kan fira hemma med honom… Det känns lite som en mardröm allting…!
  Jag tror din dotter kommer att älska ett paket. När jag bodde i England så fick jag några sådana till jul och det var underbart att packa upp dem. Nu bor hon ju i Sverige och behöver inga saker med svenskt tema, men att få saker som påminner om barndomens jular är underbart <3.

  Gillad av 1 person

  • Visst är det sådana tankar som är jobbiga, att man inte vet hur många jular man får ihop med den äldre generationen och då inte kunna träffa dem nu. …
   Tack, jag gillar att pynta på kökshyllan, man tillbringar så mycket tid i köket så det är kul att göra julfint tidigt där ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s