Kola och pepparkakor, det är julmys

Idag har jag varit ledig och jag startade dagen med att koka chokladkola. Det är  det julgodisreceptet som jag har gjort varje år sedan jag flyttade hemifrån och innan dess gjordes den i mitt barndomshem. För mig hör de till, det är julkänsla som ger den där lilla extra nostalgikänslan ❤ också är de ju så goda 🙂 nu ligger de i frysen tillsammans med kardemummakolan och väntar på julen. Många recept har kommit och gått genom åren och vissa hänger med. Man får välja sina favoriter för vill man testa nya godisrecept måste man så småningom plocka bort något annat 🙂 Barnens godisfavoriter är nog Rocky Road.

10

Recept på chokladkolan finns här som ni ser brukar jag hälla chokladkolan i knäckformar istället för att slå in dem i papper 🙂

Nu tänkte jag skriva lite om pepparkakor. Jag är inte så van vid att köpa pepparkakor eftersom vi brukar baka egna men när jag har köpt så har jag köpt Annas pepparkakor eftersom jag har gillat dem bäst. Jag har blivit bjuden på många andra sorter som inte fallit mig lika mycket i smaken. Men nu har jag minsann fått en ny favorit nämligen Nyåkers pepparkakor. När vi var i Norrland körde vi förbi fabriken i Nyåker och de har även en fabrik i Bjurholm i närheten där vi har vår stuga. Min mans moster bjöd oss på Nyåkers pepparkakor när vi var där uppe och nu har vi köpt hem dem själva. Fler än jag som gillar dem?

09

Ska ni hitta på något juligt ikväll? Själv har jag mumsat i mig en och annan chokladkola innan de hamnade i frysen 😉 julmusik i högtalarna och tända ljus. Sådana här dagar då jag är ledig då känns det på riktigt att det är december, adventstid och julmysigt ❤

Annons

3 tankar om “Kola och pepparkakor, det är julmys

  1. Gud så gott med chokladkola!! Hemkokt kola (och knäck) är verkligen nostalgi på högvarv. Det gjordes alltid när jag växte upp. Har samma relation till pepparkakor som du, vi har alltid bakat själva på egen deg (och föredrar de alla gånger), men Nyåkers är verkligen de godaste av köpevarianten!

    Tusen, tusen tack för det supervackra julkortet och den söta lilla ängeln! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s