När andra ljuset brinner

Hoppas att ni alla mina julvänner har det bra ❤ har ni hittat på något juligt i helgen?

08

Jag har gjort kardemummakola idag, recept här, den är jättegod men ligger nu i frysen för att sparas till julen 😉 Jag tycker fortfarande att det känns lite sådär overkligt att det verkligen är adventstid nu ❤ och faktiskt bara drygt två veckor kvar tills julafton. Man tänker på julen och längtar från och till hela året  och nu är vi där och man vill ta tillvara på varenda sekund av adventsmys så man inte sitter där i mellandagarna och inte har tagit vara på årets bästa månad.

07

Igår gjorde jag klart mina julkort, det blev ganska få hemmagjorda julkort i år men jag hittade ju så fina köpekort så det blir bra ändå 🙂 Digitala julhälsningar är trevliga men att skicka kort med posten känns som ett fint sätt att önska God Jul på även om julkortshögen krymper för varje år.

08b

Jag har ställt mormor och morfars adventsljusstake på soffbordet där jag brukar sitta och blogga. Vanligtvis brukar jag bara ha ljuslyktor här men det blev jättemysigt med adventsljusstaken. Dock vågar jag inte ha den tänd när katterna är vakna eftersom bordet är så smalt att deras svansar skulle svepa över lågorna om de gick förbi så jag har stenkoll.

När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

 

Annons

3 tankar om “När andra ljuset brinner

 1. Smart att frysa kolan! Och fint att kunna använda dina gamla släktklenoder. Själv har jag ingen adventsljusstake i år faktiskt…. Jag brukar ändå glömma bort att tända ljusen (!) och jag vet inte var jag ska ha den så den fick bli kvar i lådan… Jag har ett adventsljus istället.

  Gillad av 1 person

  • Vissa säger ju att man inte ska frysa kolan men jag tycker att det fungerar bra 🙂
   För mig är det olika med adventsljusstakarna, vissa år glömmer jag att tända andra år är jag flitig. Det beror lite på hur morgnarna ser ut…

   Gilla

 2. Kardemummakola låter fantastiskt gott. Så pysslig du är! Visst är det fantastiskt att tiden som vi längtar till hela året faktiskt är här, men det gäller ju som sagt att njuta fullt ut och inte låta dagarna rinna iväg, vilket kan vara svårt när det känns som om tiden rusar fram och plötsligt har halva december redan gått.

  Så fint och mysigt med julsaker som går i arv! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s