Nu har vi ljus här i vårt hus

En månad kvar till julafton, kan ni förstå?! För mig känns det overkligt men nu är det minsann dags att landa i det i tankarna så inte tiden försvinner. För egen del brukar det vara den här tiden jag längtar både fram till under hösten men även tillbaka till när den underbara julen är över. Till dagarna då man har allt roligt framför sig ❤ I tisdags började jag att adventspynta och nu är jag nästan klar, jag har två stjärnor kvar att sätta fram + att ställa undan de sista lådorna med sådan som ska stuvas undan över julen. Men vårt hem har sakta förvandlats till adventsfint. Julpyntet dröjer ytterligare någon vecka men så fort som tiden går så är det snart dags för det också att plockas fram.

24

Som vanligt så finns det gott om julpoliser på nätet som verkar ha ett stort behov av att tillrättavisa och förklara att man inte får adventspynta innan advent. För egen till stör jag mig på de som vill bestämma över andra men skulle aldrig störa mig på när någon väljer att pynta i sitt eget  hem eller om de inte vill pynta överhuvudtaget. Var och en måste väl ändå få känna efter vad som är rätt för dem. Själv tröttnar jag inte vare sig på julpyntet eller julmusiken. Tvärtom så vill jag njuta så länge jag bara kan för årets bästa månad  går ändå så fort så här tände vi de elektriska adventsljusstakarna denna helgen och det är såååå mysigt 🙂

Själv har jag fullt upp under första adventshelgen eftersom mina barn har spelningar och uppträden då (det har varit så i 9 år) så ifall jag inte tar fram adventsljusstakarna innan är det risk för att jag inte hinner (har varit med om det) och det vill jag inte.

Annons

4 tankar om “Nu har vi ljus här i vårt hus

  1. Så fint och mysigt ni har det! ❤ Håller verkligen med om julpoliserna där ute. Man måste ju få bestämma själv när man vill börja pynta och hur mycket. Folk som älskar sommarn har ju inga problem med att redan i februari proklamera högt och tydligt med hur mycket de längtar till sol och värme. De som älskar att ta ut våren i förtid städar ju ofta undan julen i förtid och dekorerar hemmen i ljusa vårfärger. Medan vi julälskare (och vinterälskare) nästan alltid måste förklara, försvara och nästan ursäkta vår iver. Tråkigt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s