Julbloggssäsongen 2019

Tre månader till julafton och härmed förklarar jag min julbloggssäsong 2019 för inledd, jag har en del datorstrul men kommer snart att ha det åtgärdat (beställt ny dator) och nu är jag verkligen sugen på att tillbringa många kvällar i den genommysiga julbloggsvärlden. Både att läsa och själv dela med mig 🙂 Detta blir min 21:a säsong men jag har faktiskt slutat tänka ”vad har jag kvar att dela med mig av”. Julen är ju traditioner så det blir lite av det vanliga, jag tycker ju själv att det är mysigt att läsa om mina julbloggsvänners återkommande traditioner och det är jag säkert inte ensam om 😉

Min väg fram till julen är ju även mycket höstmys, det startar med äppelpaj, först vanlig sedan går jag över till att krydda med pepparkakskrydda istället för med bara kanel. Jag skrev inte så mycket om det förra hösten, ibland är det svårt att veta hur personlig man ska vara men för hälsans skull så undviker jag socker, vitt mjöl mm. Jag la upp ett recept på en nyttigare äppelpaj förra hösten (recept här) men i övrigt har jag inte bytt ut mina vanliga recept mot nyttigare bakverk utan jag äter istället frukt och nötter. Dock kommer jag precis som förra året att baka och göra julgodis till själva julfirandet men inte nu under hösten. Under fliken Gottebordet (länk) finns flertalet av mina recept. Detta var ett stort steg förra hösten för mycket mina julförberedelser har ju varit bakningen och att provsmaka julnyheter, dricka glögg osv men sedan förra hösten blir det istället te och sparsamt med glögg eftersom jag är rädd för att trigga igång sockerberoende. Någon mer som känner igen sig? Det viktigaste med julen är ju trots allt varken maten eller köphetsen utan att umgås med nära och kära och känna julefriden. Julens magi hittar man ju i sitt hjärta och inte under julgranen. Jag har sedan många år gjort ett medvetet val att inte göra reklam i onödan utan presenterar bara mina egna favoriter. Jag skulle kunna låta bli helt men livet är ju inte svart och vitt utan har många nyanser, mycket rött och guld till julen 🙂 skämt åsido men ni förstår nog hur jag menar. Men även om julens magi inte ligger under julgranen så handen på hjärtat, jag vill ge bort julklappar, jag älskar julklappar, både att ge och få och man kan ha julklappar utan köphets. Visst är det underbart med hemmagjorda julklappar och till den som redan har allt tycker jag det är trevligt att ge ätbara presenter. Det finns ju så mycket mer än choklad. En annan sak till barn och ungdomar, de har inte allt och till skillnad från oss vuxna finns det mycket som de behöver. Ni som följt mig länge vet även att jag har en kluven kärlek till julsaker i affärerna. Jag både älskar att gå på julspaning och njut av atmosfären samtidigt som jag mår lite illa av det enorma utbudet. Man behöver ju liksom inte byta ut sina julprydnader vart och vartannat år. Julen är traditioner, den behöver inte vara modern. En trist inledning på bloggsäsongen kan kanske tyckas men trots att jag skrivit samma saker så många år känner jag fortfarande ett behov av att på något sätt ge luft åt dem inför varje ny säsong innan jag kastar mig huvudstupa in i väntan på julmagin.

70917895_447780949425082_7293353719901454336_n

Istället för glögg och pepparkakor dricker jag te och äter frukt. Röda äpplen från egna trädgården och juldoftande clementiner, en försmak av julen fast i hösttappning. Det är inte så dumt och här kommer även ett julklappstips. Jag älskar min take away mugg. Locket är av silikon och den är mycket godare att dricka ur än min andra mugg som har ett lock i hårdplast. Just denna muggen kommer från Green Gate. Vi bor nära naturen så jag kan enkelt ta med mig muggen ut i skogen men den passar ju lika bra på bussen för den som pendlar till jobbet.

Nu är jag igång så nu kör vi, vilka är med mig? Eftersom jag fortfarande har datorstrul kommer jag inte att börja kommentera förrän jag fått min nya dator, men nu längtar jag ❤ just gemenskapen i julbloggsvärlden är en av orsakerna till att jag kommer tillbaka år efter år.

Ps jag har kommit fram till att jag kommer att blogga på denna adressen i år också. Ett problem som jag dock har upptäckt är att jag inte kan lägga till kategorier i mina inlägg, det blir automatiskt okategoriserade. Fler med wordpress som fått samma problem?

3 tankar om “Julbloggssäsongen 2019

 1. Härligt att du är igång! 🙂 Jag har inte samma problem med wordpress.
  Som du skriver, julen är traditioner och jag gillar att titta på allt det nya i butikerna men det man alltid återkommer till är det som påminner om och ger samma känsla som man alltid är ute efter: julstämningen. Historien, traditionen och minnen från det som varit men också vetskapen om vad som komma skall i framtiden.
  Muggen är superfin! Jag hade en älskad termomugg i många år, köpt av en vän i New York, men den gick tillslut sönder. Som tur är fick jag en ny av andra vänner nu när jag fyllde år i somras. Den är så perfekt att ha på utflykten!

  Gillad av 1 person

 2. Så härligt att du äntligen är igång igen! Jag älskar att titta på julsaker i affärerna men det är inte ju inte så mycket som får följa med hem….men trevligt är det att julspana och insupa atmosfären:)

  Gillad av 1 person

 3. Visst är det härligt när det börjar surra igång ordentligt överallt i julbloggsvärlden. Visst kan man bli trött på köphets och hysterin kring julen men jag kan inte heller låta blir att njuta av allt juligt i butikerna men eftersom jag är väldigt traditionsbunden byter jag väldigt sällan ut något julpynt. Det viktigaste är ju som sagt inte det som finns under granen utan de människor vi har förmånen att få ha omkring oss vid jul. Önskar dig en härlig blogghöst ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s