Säsongens sista julspaning

I helgen gjorde jag säsongens sista julspaning när vi var i Köpenhamn, jag såg mycket fint på julrean men köpte ingenting och fotograferade inte så mycket heller men den här lilla sötnosen fotograferade jag till er:

image1

Vi bodde mitt i centrum så vi gick förbi Tivoli flera gånger där julmarknaden fortfarande pågick men vi var inte inne. Tar det innan jul något annat år för visst vill jag dit!! ❤

49399988_450692985462927_3560183569445814272_n

Såg jättemysigt ut genom staketet ❤

50091126_745362439197032_654411213270155264_n

Jag har plockat ner en hel del av julen, jag brukar dela upp det i fyra delar både när jag pyntar och plockar undan.

  1. Gardiner, ljusstakar, kuddar, pläder, dvs textiler som ska tvättas
  2. Julpynt såsom ljuslyktor och tomtar mm
  3. Julgranarna och de stora julsakerna som står runt dem, tomtar, grisar, snögubbe, julbocken.
  4. Bonader, julstrumpor och ev dukar

Jag har plockat undan nr 2 och nr 4 och håller på med nr 1. Nr 3 behöver jag hjälp med så det tar vi till helgen. Det känns faktiskt inte så vemodigt som det kan göra vissa år, som jag skrivit förut så försvinner julmagin när jag börjar jobba. Jag tänker ibland att julsakerna är ungefär som ett stearinljus, innan och under julen sprider de ljus, magi och värme till hemmet precis som ljuset gör när det är tänt. När vardagen tar vid så är sakerna fortfarande desamma men som ett släckt ljus. De sprider inte samma värme och magi längre. Jag känner mig tillfreds med att julen är över för denna gången, jag har verkligen tagit vara på tiden och i slutet av detta året väntar en ny jul men den vet jag ingenting om ännu. Fram tills dess väntar andra trevliga saker och jag ska inte längta bort tiden (säger jag till mig själv) julen är underbar och jag älskar alla förberedelser men nu är magin över för denna gången. Ok, lite julklappar får jag köpa och lite julkort får jag göra 😉 Hoppas att ni har det bra i januarikylan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s