Dan före dan före dan före dopparedan

Nu är vi här,  mitt uppe i den härligaste (hrm, autokorrekt ville ändra till hårigaste tur att jag såg det innan jag tryckte på publicera) tiden på hela året. När vi på riktigt kan räkna ner med ramsan dan före dan utan att tappa bort oss eller räkna på fingrarna. Så underbart. Både jag och maken är lediga idag, maken sover fortfarande och själv sitter jag här med julmusik och en kopp te och landar i nuet, försöker att ta in julen med alla sinnen. Vi har tre dagar på oss att bara frossa i julförberedelser. En julfilm om dagen (minst) ska jag titta på, jag har ju knappt sett några julfilmer alls i år. Inte ens The Holiday och Love Actually som jag brukar titta på tidigt, beror till stor del på att äldsta dottern flyttat hemifrån så jag har inte haft någon att titta tillsammans med men nu är hon hemma på julfirande i två veckor ❤ Igår bakade hon dumlegrottorna till julafton, skönt med stora barn som hjälper till att fixa 🙂

21a
Hyllan till höger om mig där jag sitter och bloggar, några av mina barndomstomtar. Inte de allra första som jag fick i kalendern på 70-talet utan dessa har jag själv köpt för månadspengen på 80-talet. Tomten längst till vänster fick jag vid samma tid i julklapp av min mormor och morfar, tygpåsen bredvid fick jag i julklapp av Annie för några år sedan. Tårtfatet ska inte stå där, det fick bara mellanlanda tills julafton då där ska dukas upp julgotter. Det förvaras annars lite otillgängligt och jag vill inte springa och trixa fram det på julafton. Jag lovade ju lite detaljfoton på mitt julpynt, det brukar annars bli samma hyllor jag visar varje år men de här tomtarna har jag inte visat så ofta i bloggen.

17

De här tomtarna designade av Rolf Berg samlade min mamma till mig när jag var i tonåren. Jag fick en i julklapp varje jul under tonåren ❤ den lilla halmgrisen fick jag i julklapp av en kollega på mitt första riktiga jobb året jag tog studenten (1990). Ljusstakarna längst in tänder vi naturligtvis inte i hyllan utan de flyttas fram på bordet.

Igår kväll hade vi julmustprovning här hemma, jag Nu återkommer med ett eget inlägg om det. Jag kommer att fortsätta uppdatera bloggen under de här dagarna så fortsätt kika in om ni behöver en liten paus från ert eget julstök. Jag tycker själv att det är så mysigt att titta tillbaka på mina julförberedelser kommande höst så därför brukar jag hålla fast i bloggandet. När julen känns avlägsen och man längtar så starkt, men nu är vi där som sagt bland dagarna jag och många av er har längtat efter så länge och man vill att tiden ska gå långsamt. Njut av den alla mina julvänner ❤ och glöm inte, det blir jul oavsett. Man behöver inte hinna med allt och allt behöver inte vara hemlagat. Hellre lite köpta saker på julbordet än en helt slutkörd värdinna, vi lever inte längre i bondesamhället. Känner du dig stressad, sätt dig i soffan och varva ner.

 

5 tankar om “Dan före dan före dan före dopparedan

 1. Så mysiga bilder och härligt beskrivande text om julförberedelsernas höjdpunkt, de här sista dagarna före dopparedan. Vilka underbart nostalgiska tomtar! ❤ Försöker njuta så gott det går, trots det överväldigande julstöket. Men det är som du säger, allt måste inte finnas, allt måste inte vara hemgjort. Kloka ord så här i julstressen. Önskar dig härliga dagar framöver! (Har mitt julkort nått fram till dig, föresten? Man kan ju aldrig veta så noga med PostNord).

  Gillad av 1 person

 2. Nu är det bara att njuta och önska att tiden ska gå riktigt sakta. Det blir lite omställning när barnen flyttar hemifrån, inte minst med jultraditionerna. Jag har inte heller någon som vill titta på julfilm här hemma längre, maken offrar sig ibland tack och lov :), många gånger tittar jag själv.
  Jättesöta tomtar, jag har också många som varit med länge och har sin egen lilla historia.
  Vill passa på att önska dig en riktigt God Jul och tack för det fina julkortet ❤

  Gillad av 1 person

 3. Jag försöker också uppdatera julbloggen mer än vad jag brukar den här tiden; vet inte riktigt varför det känns riktigt viktigt i år. Misstänker att det har att göra med att det är Tysons sista jul…
  I morgon ska jag öppna ditt paket. Det känns som om julen börjar på riktigt imorgon eftersom vi ska titta på Polarexpressen hos syrran på kvällen – lite ändrade rutiner i år som jag ska skriva om har jag tänkt – så då känns det mysigt att jag kan öppna ditt paket i alla fall:)
  Tack för ditt text häromdagen förresten! Jag blev verkligen påmind om att NJUTA HELA TIDEN och försöker tänka extra mycket på det. ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s