Frukost med saffran

Till julaftonsfrukosten och till någon adventsfrukost brukar vi baka saffransscones men det finns ju faktiskt fler goda saker man kan göra till frukost med saffran, även för de som inte tål vete eller gluten.

08

Till dagens frukost hade jag gjort chiapudding med saffran, det var nog den godaste chiapudding jag har gjort och riktigt julig med mandel och russin på. Jag ska skriva ner hur jag gjorde så kommer det om en stund i eget inlägg.

08b

Jag har även gjort lite saffransgranola, till detta skrev jag inte ner måtten på ingredienserna men jag kan berätta hur jag gjorde. Jag lät saffran stå och dra i lite vätska. Sedan blandade jag havregryn och hackad mandel, blandade ner saffransblandningen och solrosolja till en lagom smulig konsistens. Smulade ut allt på en plåt och in i ugnen. Vill man kan man förstås ha lite frön och solroskärnor i men jag ville bara ha mandel.

Denna dagen tillbringar jag i köket precis som förra lördagen, jag fick veta igår kväll att vi även skulle baka till försäljning i stallet ikväll så det fick bli lite snabba saker, jag bakar ju även till försäljningen imorgon (skolklass) då jag redan planerat att göra samma som till förra helgen. Marknadsnougat, saffranssnittar och saffranskorpor.

08c

Jag hade pepparkaksdeg i kylskåpet och rullade ihop några kakor med dem genom att rulla in halva skumtomtar i pepparkaksdeg. Jag döpte dem till Skumma tomtekakor. Jag använde både hemmagjord pepparkaksdeg och köpt deg och de med köpt det blev faktiskt bäst trots att det var en nödlösning. Jag ska lägga in de bilderna också på datorn så ni får se. Nu är jag nog klar med alla bakningar till föreningar och skolklasser för i år och det känns skönt 🙂

Annons

En tanke på “Frukost med saffran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s