Årets julklapp

Årets julklapp har jag inte kommenterat ännu, jag brukar i och för sig inte göra det varje år men jag tänkte redan när jag hörde vad det var på radion att jag skulle skriva ett inlägg om det. men sedan har tiden runnit iväg för mig. Återvunnet låter självklart bra men själv skulle jag som vanligt vilja slå ett slag för hemmagjorda julklappar. Finns det något finare att ge och få än något man själv har knåpat ihop? Att någon lagt ner sin tid på att göra något till mig, eller själv lägga ner tid på något för att glädja någon annan. Antingen ätbart, hantverk eller vad man nu har för talang. Jag gav några tips i början av hösten på enkla pyssel. Julgodis i en trevlig förpackning är också roligt att både ge och få, eller hembakade pepparkakor till den som inte bakar själv.

Second hand kläder skulle jag faktiskt inte ge bort i julklapp själv. När jag sorterat i min garderob skänker jag bort kläderna men för mig skulle det kännas konstigt att ge det som julklapp. Vare sig det kom från min egen garderob eller från second hand butik. Missförstå mig inte, jag tycker det är jättefint att handla på Second hand. Speciella saker någon önskar sig skulle jag kunna köpa och ge men inte begagnade kläder som present.

En trevlig present till den som kanske inte är så van vid att baka är cookie in a jar. Man blandar torrvarorna till en kaka, skriver ner recept på vad som ska tillsättas och dekorerar burken fint. Men självklart även färdigbakat till den som uppskattar det men inte bakar själv.
06

 

Annons

En tanke på “Årets julklapp

  1. Jag gjorde förra eller förraförra julen varmchoklablandning och gav bort i julklapp. Blandad kakao, socker, kanel, kardemumma och ner i glasburk. La sen ner hackad choklad och minimarshmallows. Blev fint och var lätt att göra!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s