Nissedörrar

Sedan några år tillbaka sätter jag upp en liten Nissedörr på en avsats vi har i vår trappa (inomhus). Eftersom det är ett ställe som katterna älskar att ligga på brukar jag inte dekorera runt omkring utan det är bara Nissens dörr och brevlåda men det är ganska gulligt i sin enkelhet. Men det finns så mycket fint man kan pyssla till sin lilla Nisse ifall man vill och det verkar verkligen ha blivit en trend i år att ha en Nisse istället för paketkalender. Antingen som hittar på bus eller som ger uppdrag till barnen som att baka pepparkakor. Som ni förstått faller ju sådant mig i smaken, nu är ju mina barn för stora men titta kostar ingenting 😉 och för mig påminner det om julkalendern Trolltider som är min absoluta favorit.

För er som är sugen på en Nissedörr så finns det en billig på Rusta, dock inte på alla varuhus, vårt Rusta har inte tagit in dem.
ms_771019630101_2-itembig-636683249010000000

En lite dyrare dörr finns på Panduro:

Articles

Sedan är det ju bara fantasin som sätter gränser till att dekorera, istället för dörr finns det de som bygger ett helt litet hus till sin Nisse. Man kan tillverka kakor mm av lera. Om man inte vill ha en Nisse finns det även söta möss på Panduro som man kan bygga en julvärld till, de påminner om de mössen jag köpte på julrean förra året i en annan butik.

107560_01.jpg

Miniatyrer finns i flera butiker ifall ni inte vill pyssla själv, här hittar ni Panduros sortiment. Jag byggde ju mitt jullandskap redan 1991 och i somras började jag med lite miniatyrer igen och jag blir så sugen på en hel sagovärld. Kanske tur att jag inte får plats 🙂 ”säg har ni erat glada barnasinne kvar, för vi har vårat glada barnasinne kvar” som vi brukade sjunga när jag gick min förskollärarutbildning för länge sedan 🙂

Jag har tyvärr inte hunnit göra något juligt i helgen eller julpynta hos mina minisar och även nästa helg är fullbokad. Sedan är det advent!! Oj vad tiden springer fort nu. Tur att jag är ledig på tisdag, jag ska visserligen fika med en vän men lite juligt hoppas jag hinna med! Jag vill ju njuta av julförberedelser och julpyssel länge eller rättare sagt ta de tillfällen som ges. Både första och andra advent ska barnen stå på julmarknader med föreningar och skolklass och det som ska säljas ska hinna bakas och som vanligt har de sina juluppträden i hela kommunen under december så jag blir så trött på de som säger att det är för tidigt att tänka på julen nu. Dels skänker det mig glädje och julstämning att börja i tid och nej jag tröttnar inte på julen för det utan har den kvar till Tjugondedag Knut, det skapar ingen stress hos mig att börja nu däremot skulle det nog göra det om jag skulle vänta tills mitten av december. Alla är vi olika och alla måste få ha de traditioner som passar dem. Ingen har klagat på mig personligen men jag ser ju hur mycket det skrivs på nätet om detta och att man skulle förstöra julglädjen om man pyntar för tidigt. Dessutom är det vetenskapligt bevisat att vi som börjar jula tidigt är lyckligare ❤

En tanke på “Nissedörrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s