Kardemummakola

Förra året testade jag ett nytt recept som blev uppskattat av nästan alla, nämligen kardemummakola. Den kommer jag att göra i år också, jag gjorde den i god tid och stoppade i frysen.

Kardemummakola

2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 tsk kakao
2 tsk hela kardemummakärnor, nystötta

Klä en form med bakplåtspapper eller ställ knäckformar på en bricka.
Blanda ingredienserna i en kastrull.
Låt koka på medelvärme under omrörning tills kolan har nått en temperatur på 124° eller klarar kulprovet.
Häll upp och låt svalna.
Skär eller klipp i den storlek du önskar.

 

11kola

Annonser

3 tankar om “Kardemummakola

    • Som jag minns det så blev det ingen större förändring på den efter frysning, kanske lite klibbig på ytan. Jag är lite osäker men inte större förändring än att jag vågar göra om det. Jag vet att det inte rekommenderas att frysa knäck och kola men jag har ibland frusit in den vanliga kolan också om jag gjort det i väldigt god tid innan jul. Men känner man sig osäker kan det ju vara bättre att vänta tills närmare julen innan man gör den 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s