Päron och kardemummapaj

För några veckor sedan skrev jag om min nyttiga äppelpaj, nu har jag testat samma recept fast med päron och det blev inte heller så dumt. Kanelen bytte jag ut mot kardemumma och istället för nötter tog jag mandel och då blev det så här:

Ingredienser
3 päron
2-3 tsk malen kardemumma
1 dl fiberhavregryn
1 dl hackad mandel
2 msk kokosolja obs inte kokosfett

1. Smörj pajformen med kokosolja
2. Skär päronen i klyftor, och krydda dessa med kardemumma
3. Blanda ihop fiberhavregryn, mandel och kokosolja.
4. Smula degen över päronen
5. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (tills päronen blivit mjuka och att smulpajen fått färg)

Jag serverade med vaniljkvarg

09a

Annons

En tanke på “Päron och kardemummapaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s