På jakt efter lite nytt

Det finns två saker som jag faktiskt skulle behöva nytt till julen. Dels är det gardiner till vårt vardagsrum nere, de gamla har vi haft i 15 år och förra året hängde jag faktiskt inte ens upp dem utan istället blev det de vita sommargardinerna som fick komma upp igen efter lite höstfärg. Det blev ett vintervitt vardagsrum och det var väldigt mysigt men jag är ju svag för rött till julen. Det blir så ombonat och rött är julfärgen nummer ett för mig. Dock är jag lite kräsen, jag vill ha enfärgade eller vävda gardiner, inte tryckta. De får heller inte vara för dyra då vi har en katt som älskar att rulla in sig i gardinen bakom soffan och hon drar ofta ut lite trådar. Jag har letat några år men har inte hittat de rätta.

24ee
Förra julen var det vintervitt i vardagsrummet men i år vill jag ha röda gardiner igen

Den andra saken jag vill ha är en ny julgran till TV rummet. Vi brukar ha en riktig gran i vardagsrummet och en plastgran i TV rummet. Vår plastgran köpte vi den första julen i egen lägenhet 1993 och den är ärligt talat inte så vacker längre och även miljömässigt så har den nog tjänat sitt syfte. Dock är de vackra plastgranarna ganska dyra, vi hade köpt en ny gran 2011 tror jag det var men den höll bara en säsong. 2012 hann vi knappt mer än få upp den förrän Tusse, vår största katt knäckte den på mitten när han slängde sig upp i granen med full fart.

22c
Den skyldige ligger och sover så sött i botten på julklappskorgen, inte skulle väl han kunna hitta på något så busigt som att knäcka en hel julgran på mitten?!

Jag läste på FB att Dollarstore börjat ta in julpyntet, när man lever i julbloggsbubblan glömmer man ibland bort att för vanliga människor är det suck pust och stön när julen är enligt dem för tidig och man får ibland bita sig i tungan för att inte kvittra något om att man ska titta på julsaker efter jobbet 🙂 Det är ju så spännande att titta på alla nyheter även om man inte ska köpa något och jag tycker faktiskt att det är som mysigast under försäsongen dvs mitten av september och fram tills man pyntar hemma att få sin julpyntsdos i affärerna. När julen kommer på riktigt är det i slutändan det egna traditionella julpyntet som är det bästa. De gamla trotjänarna.

16f
Den här julgranen har sett sina bästa dagar.

Annonser

3 tankar om “På jakt efter lite nytt

 1. Haha, kan inte låta bli att skratta åt bilden av din katt som kastar sig mot julgranen:) Jag ser också fram emot när julsakerna börjar komma i affärerna; det blir väl Rusta som är först antar jag:)

  Gilla

 2. Jag älskar också när julsakerna börjar dyka upp i butikerna, jag njuter också som mest av det nu under hösten innan man får börja frossa i sitt eget julpynt. Hoppas att du hittar dina julgardiner, vitt är alltid fint men visst är det härligt med rött till julen 🙂

  Gilla

 3. Jag njuter när man ser affärerna plocka fram julsakerna tidigt. Tycker det är så oerhört mysigt att se alla små tecken på att vi barkar mot den underbaraste tiden på året. Vanliga människor suckar väl åt’et, men jag älskar det. Men visst är det som du säger, julsakerna i affärerna är mysiga att titta på tiden innan advent och jul, men sen är det ju de egna julsakerna som ger mest julkänsla.

  Visst är det en helt annan klass på plastgranarna nu för tiden än på tidiga 90-talet. Till och med de billiga nuförtiden ser bra ut i jämförelse. Hoppas det löser sig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s