Sista augusti bjöd på höstväder

Tänk att nu är det september, en månad som brukar uppskattas av oss julbloggare, eller hur 😉 även om man inte handlar nya julsaker så känns julen närmare när nyheterna ploppar upp på butikernas websidor. Vädret bjuder på tillfällen att kura in sig i en varm filt, läsa en bra bok och njuta av lite te. Här hade vi riktigt ruskväder den sista augusti, regnet öste ner nästan hela dagen men jag hann ändå med en runda i skogen. Höstens ankomst är väldigt annorlunda i år p.g.a. sommarens extrema torka. Träden började ju att tappa sina blad för länge sedan och marken i bokskogen täcks av bruna blad. Annars tycker jag att de brukar sitta kvar ända tills höststormarna yr. Idag däremot tittar solen fram och jag ska ut i skogen igen. Jag behöver ladda med D-vitamin och frisk luft för att inte bli för trött under de mörka månaderna. Jag kan inte bara sitta inne och längta efter julen ❤ För visst börjar man dagdrömma lite mer nu. Höstmånaderna är ju som en väntan och uppladdning inför julen. Planera och drömma, tillverka julkort, fundera på julbordet, gottebordet och julklapparna. Checka av med familjen vilka dagar vi ska träffas under julen.

2018-02-0315.26.07_preview.jpeg
En liten mus som jag köpte på rean i januari

Den sista veckan har jag tänt ljus och mysbelysning på kvällarna som blir mörkare och mörkare för varje vecka. Snart börjar jag kanske bli sugen på glöggpremiär men ännu så länge dricker jag te, men jag har ett par sparade glöggflaskor i skafferiet 🙂 Jag hoppas ju som vanligt på en vit jul även om det sällan händer men trots den varma sommaren längtar jag inte efter snö och frost ännu. Det har varit ett märkligt år vädermässigt, först en lång vinter med massor av snö sedan den varma torra sommaren. Får se hur hösten blir… vi brukar ju inte få vinter förrän i januari här.

Igår bakade jag en nyttig äppelpaj, den innehåller bara äpple, fullkornshavregryn, nötter och kokosolja. Inget socker eller sötningsmedel alls. Jag kan lägga upp receptet. I alla fall så åt jag resterna till frukost tillsammans med en kopp te. För mig och säkert många fler är äppelpaj inledningen på hösten och kaneldoften för tankarna till julens kryddor och jag brukar ju även krydda med pepparkakskryddor för att få en härliga doften och smaken. Kanske tar det nästa helg 🙂 jag hade lite kardemumma i nu men det varken luktade eller smakade kardemumma så jag tog nog lite för lite. Jag lyssnade på min höstlista på Spotify, den brukar fungera till halva oktober ungefär sedan kommer suget alltmer efter julmusik men ännu så länge fungerar det bra med höstlistan 🙂
Ha det gott alla härliga människor som liksom jag tycker det känns helt ok och väldigt mysigt att läsa julbloggar nu ❤

3 tankar om “Sista augusti bjöd på höstväder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s