Min 20:e julsäsong på nätet

Vid Valborg var det 19 år sedan jag la ut min första hemsida på nätet vilket innebär att detta blir min 20:e julsäsong på internet vilket högst troligt innebär att jag är den i Sverige som under längst tid har delat mina jultankar och julförberedelser på nätet för ingen av de sidorna som fanns då 1999 är aktiva eller ens finns kvar längre nu. Många år har jag funderat på att sluta men inte nu längre, trots att jag skriver om liknande saker varje år så hör det till väntan på julen att dela julbloggsgemenskapen med alla er och jag ser fram mot min 20:e säsong.  1999 fyllde min äldsta dotter 2 år och min son föddes. Om några veckor flyttar båda två hemifrån till sina nya studieorter och det blir första året som jag har barn som ”driving  home for Christmas”. Åh, jag minns hur fantastiskt det var att pynta till julen för första gången i eget hem och hur mysigt det var att komma hem till barndomshemmet och gå runt och kolla så att allt var sig likt. Att jultomtarna stod där de skulle och njuta av mammas traditionella julmat, julkakor och julgodis. Det är ju det som julen handlar om. Gemenskapen med familjen, glädjen, stämningen, traditionerna. Sprida julglädje till vänner och främlingar. De kära gamla jultomtarna som vördnadsfullt plockas fram år efter år. Inte kommersialismens jul som säger köp, köp, köp.

Även om det bara är början av augusti så förklarar jag härmed julbloggssäsongen 2018, min 20:e som startad även om det dröjer många veckor innan jag börjar blogga regelbundet här. Jag hoppas att ni vill hänga med mig under höstens förberedelser och jag hälsar gamla såväl som nya julvänner välkomna till min julvärld.

För någon vecka sedan fick jag en minst sagt annorlunda förfrågan. Jag blev tillfrågad om att vara med i julavsnittet i TV programmet Ullared, fast jag tackade nej. Jag älskar visserligen att julhandla i Ullared men vill inte göra det i TV.

Foto från julen 2001 hemma hos mina föräldrar. Nu flyttar de här småttingarna hemifrån om tre veckor.

104-0467_omg2

11 tankar om “Min 20:e julsäsong på nätet

 1. Kul att du ska fortsätta. Ser framemot att följa dig även i år. Att inte ha alla barn hemmaboende något mer känns alltid extra vid stughelger. Man är tacksam för varje år som alla fortfarande samlas hemma hos mig.
  Hela vår familj kommer åka på julkryssning i år igen. Det känns kul att det kan bli av.
  Väntar med spänning på dina kommande inlägg.

  Gilla

 2. Haha, vilken häftig förfrågan! Det vore något att skriva på CVn det, haha!
  Jag har faktiskt fått några små tankar om julen, trots att jag inte har en aning om hur den blir, och hur jag kommer att må och vad jag kommer att ha råd med… Dessutom har jag börjat så smått med julklappsproduktionen, som vanligt. Det dröjer nog ett antal veckor innan jag drar igång julbloggen, men ser fram emot att följa din julblogg som vanligt! Den har liksom blivit en del av mina julförberedelser numera ❤

  Gilla

 3. Känner samma, nu funderar jag inte på att sluta heller. Nu skriver jag enbart när rätta känslan infinner sig 🙂 Stort grattis till din 20:e säsong, du måste ha varit en av de som jag såg upp till när jag var runt 10 år som hade de mysiga julsidorna på internet. Tiden när man kunde sitta några minuter åt gången varje gång för annars skulle det bli för dyrt, de minutrarna ägnades online åt julen även sommartid 😉 Kul förfrågan om Ullared, jag skulle också ha tackat nej haha!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s