Jul i juli

Idag är det 5 månader kvar till lille julafton och i denna extrema sommarvärme känns julen på ett sätt avlägsen men på ett annat sätt så finns alltid julglädjen inom mig och igår kändes julen faktiskt lite närmare för vi firade Jul i juli. Detta är en tradition som vi började med förra året, vi tittar på julfilm och äter lite julgodsaker som jag sparat undan. Julgröten har jag förstås inte sparat den är ny, annars hade vi nog inte mått så bra idag haha.
2018-07-2220.28.24_preview.jpeg

Jag sa att nu tittar vi på julfilm och glömmer bort den pågående krisen med alla skogsbränder för en stund men jag hade glömt att alldeles i början av filmen börjar ett träd brinna så det tog en stund innan jag kom i julstämning när tankarna vandrade iväg till bränderna ovan polcirkeln, de smältande glaciärerna och i vilket skick vi överlämnar jorden till kommande generationer. Men världens elände måste vägas upp av kärlek och positiva tankar och det är ju till stor del det som julen handlar om.
2018-07-2221.14.32_preview.jpeg

Ni som följt mig ett tag vet att jag brukar spara en flaska påskmust istället för julmust men det är ju nästan samma sak och doften från den porlande drickan återvände mina tankar till julen. Det är otroligt vad mycket en doft kan göra. Pepparkakor, saffranskaka och juleskum och kvällen till ära plockade jag fram mina små julbrickor som vi brukar använda till gottebordet på julafton. De köpte jag när jag var tonåring så de har hängt med länge. Det blev en mysig kväll i julens tecken och idag återvänder vi till den varma sommaren och semesterledigt. Ha det så bra ni kan i värmen så hörs vi igen när kvällarna blir kallare och lockar fram värmeljus och te i soffan istället för ljumma kvällar på altanen.

Annons

2 tankar om “Jul i juli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s