Glad Påsk!

Jag önskar er alla en riktigt Glad Påsk!
25

Jag började för två veckor sedan och skulle skriva ett inlägg om påsken men fastnade med att titta på foton från när mina barn var små. De var utklädda till små söta påskkärringar, påskharar och kycklingar. Vi pysslade, bakade och pickade ägg.

När jag själv var barn firade vi påsken nästan lika mycket som julen. Vi var alltid hos min mormor och morfar på Österlen under påskhelgen och precis som julen var det en riktig familjehögtid. Vi färgade ägg med växter, pickade ägg och var mycket ute i naturen. Vi brukade stanna hos mormor och morfar hela påskhelgen och maten som dukades fram var som ett julbord fast utan skinkan. Egentligen vet jag inte varför jag nu som vuxen inte är lika engagerad i påsken som i julen. Missförstå mig inte, jag gillar påsken men den kan tyvärr inte mäta sig med julen. Senast nu i veckan kom det upp en jullåt när spellistan jag lyssnade på var slut och det där suget inombords när något påminner mig om julen uppkommer inte när det rör påsken. Jag tycker det är mysigt och trevligt och idag är det påskafton och jag ska inte försjunka i juldrömmar.

31b

Vi firar påsken med familjemiddagar, påskgodis, påskmust, målar och pickar ägg, pyntar, bakar och har det bra. Snö har vi precis som påsken förra året men snö till jul har vi inte haft sedan 2010 och tyvärr ger den ju inte alls samma stämning till påsk som till jul. En sak som är skön till påsken är att det inte är samma press på att alla vill träffas just på julafton, jag menar påskafton utan det är mer ok att sprida ut sammankomsterna.

Glöm nu inte att lägga undan en eller två flaskor påskmust ifall ni ska fira Jul i juli eller att plocka fram i september innan julmusten dyker upp i affären och ni vill julmysa någon kväll.

Glad Påsk!
31

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s