Summering

Jag brukar göra en liten summering av julen och bloggsäsongen, det blir som en liten komihåg till mig själv.

* Jag har kanske bloggat mindre än vanligt i år men jag har skrivit när jag haft något jag velat berätta. Helt enkelt så som det ha passat mig i höst. Detta är min nittonde säsong med jul på internet.

* Jag hade velat vara ledig fler dagar innan julafton men det är tyvärr ingenting som jag kan påverka. Med god planering och förberedelser hann vi  göra allt vi ville, det jag saknade var att kunna njuta av julmys innan julafton,  varva ner och ladda batterierna. Att ha god tid för julförberedelserna ger mig julstämning. Även om jag är ledig nu och kan njuta av julen nu så är de där dagarna innan julen heliga för mig.

* Jag hann titta på många julfilmer i år, vilket känns roligt. Faktiskt alla som jag ville se + två för mig nya julfilmer. Julmusik har jag lyssnat på jättemycket. Julförberedelser, julmusik och julfilmer ger mig mycket julstämning.

* På lille julafton och uppesittarkvällen var jag väldigt trött, har varit krasslig under hösten så de sätter sina spår.

*Julklappsinslagningen: jag slog in alla julklapparna jag själv slog in dem efter hand som jag köpte dem eftersom jag visste att tiden skulle bli knapp precis innan julafton och vår traditionella paketinslagningskväll.

* Yngsta dottern var vår lilla tomtenissa på julafton och delade ut julklapparna i år.

* Min hälsa gjorde att julkortsswappen blev annorlunda i år men det känns ändå som om det har varit julkortens år, jag var med i några utländska swappar och har fått lite nya julvänner från olika länder vilket har varit roligt och spännande. Tyvärr fick vi dock färre julkort än någonsin från släkt och vänner IRL. Jag har scrappat fler julkort än någonsin vilket gett mig mysig julstämning under hösten.

*JulbordetIkea var gott och så trevligt utflykt

*Julkalendern, jag har inte sett ett enda avsnitt…

*Julmaten, vi körde vidare på lite vegetariska alternativ. Vi uteslöt Jansson i år.

*Tionde julen utan min älskade mamma.

* Jag julpyntade tidigt för att undvika stress, men de stora tomtarna mm kom inte fram förrän senare. Jag tror att jag ska döpa om det där första pyntet för adventspynt för vi tar ju inte fram allt i slutet av november.

*Planering: mina listor på julmat, julgodis och julbak är perfekt. Enkelt att kolla så allt kom fram på julafton, lätt hänt att man annars glömmer något.

*Julbaket, jag bakade lagom mycket. Det blev en nyhet, kardemummakola och den blev uppskattad.

* Julmarknad/julkonsert vi var på julkonsert med Marinens musikkår. Trevligt och stämningsfullt. Vi var på höstmarknad på Astrid Lindgrens värld, den är som en julmarknad men någon riktig julmarknad hann vi inte gå på. Julkonserten med Magnus Carlsson var fantastisk!

* Snö har vi bara sett ett par flingor av i år.

* Julklappar förutom julklapparna från familjen så fick jag underbara presenter av Annie, Andrea, Sofia som jag öppnade när min julledighet började vilket gav en så mysig start på ledigheten. Och naturligtvis den superfina bocken från Lisa som jag öppnade tidigare i höst ❤

* Återigen vill jag rikta ett stort tack till årets sponsorSaturnus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s