Tomten jag önskar mig…

Jag har ju berättat att min julklapp blir att gå på julkonsert men ifall jultomten vill ge mig något mer så kommer här lite tips 🙂

Att jag älskar GreenGates porslin är väl ingen hemlighet, jag har samlat på den i många år. Ganska dyra men jag tycker verkligen att de är mysiga att dricka ur och det känns att det är bra kvalité. Jag har ju sedan tidigare ett gäng lattemuggar, både till julen och till resten av året men har kommit underfund med att när vi har servering i köket men sitter i vardagsrummet fungerar lattemuggarna utmärkt till kaffet men blir lite varma att bära te i. Jag har två temuggar men skulle behöva några till. Visst har jag andra temuggar så det är inget jag måste ha men trevligt att kunna matcha och önskningar när man är vuxen är väl oftast sådär lite onödiga guldkantssaker då man har det mesta man behöver och själv köper behov som uppstår.
a12351xDet här motivet har det vackra (hrm) namnet Marie. Lattemuggarna har jag med olika motiv och mönster vilket jag tycker är trevligt så även temuggarna tänker jag mig att samla i lite olika motiv men gärna med blommor.

Min önskelista brukar vara ganska enformig, den handlar till stor del om GreenGate och Maileg. Jag samlar ju på de små mössen från Maileg och gissa om jag blev lyrisk när jag såg att de i år släppt en mega mus, (inget som står på önskelistan dock då den är alldeles för dyr men jag funderar på att köpa den själv i alla fall men jag funderar nog till nästa år) visst är den underbar! 70 cm!
getimage_6_1

En mer realistisk sak på min önskelista och anledningen till detta inlägg är burkar. Jag sorterade i min telåda i morse och konstaterade att det hade varit trevligt med en julig burk till mitt julte och givetvis kollade jag då vad som fanns i Mailegs utbud och hittade då dessa söta burkar, en till julte och en till julbaket och dessa önskar jag mig på riktigt i julklapp.
getimage_1
Annat som jag tycker är trevligt både att ge och få när man är vuxen och har allt är som jag skrivit så många gånger förut en låda eller korg med små ätbara saker som te, choklad mm eller förbrukningssaker som handkräm och naturligtvis hemmagjorda saker. Det finns inte någon bättre julklapp än sådant som givaren har tillverkat eller bakat själv och en sådan liten julklapp har jag redan fått, eller om det var en försenad födelsedagspresent. Men naturligtvis är sådant individuellt, att ge bort något hemmagjort uppskattas inte av alla då alla inte ser värdet i att någon har lagt ner tid och kärlek på att tillverka något själv.
11klo
Denna söta pärlklockan har jag fått av min mormor som är 93 år, en riktig skatt ❤

Speciellt till julen tycker jag det är trevligt med hemmagjorda saker, de blir ett minne av personen som tillverkat dem.

Annonser

2 tankar om “Tomten jag önskar mig…

  1. Jag älskar Greengate. Har nästan 70 latte- och tekoppar och en massa annat. Som tur är säljer min bästa barndomskompis just Greengate och brukar vara väldigt snäll med rabatter. Synd bara att jag inte använder kopparna mer. Fast det är ju aldrig problem med koppar när man ska ha stor fest 😉 Pappa klagar jämt på lattekopparna och brukar helt sonika förse sig med en av tekopparna med öron 😀

    Kram
    Linda

    Gilla

  2. Det är faktiskt synd att det är så få som uppskattar hemgjort. Stickar gärna sockor o dyl. till julklappar men det rynkas på näsan… garnet är inte gratis och ett par sockor tar många timmar i anspråk. Dessutom lägger jag all denna tid på en viss person. Skulle vara trevligt att det skulle uppskattas då jag vet de ändå används!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s