Mårten Gås och Barncancerfonden

Såhär dagen mellan Mårtens afton och farsdag hade vi lite mysmiddag här hemma med fågel och äppelpaj. Fågeln fick bli kyckling istället för gås men med de rätta tillbehören såsom äpple, katrinplommon, brysselkål… dock inte svartsoppa. Vi firade alltid Mårtens afton under min uppväxt,  både beroende på att jag är skåning men även för att både mina föräldrar och morföräldrar träffades och förlovade sig på Mårtens afton. Jag har lite sådär hatkärlek till just svartsoppan, jag har aldrig gillat den, smakade en liten sked varje år som barn men den gav mig alltid kväljningar. Däremot doftade den underbart. Minns att vi kände doften ner till lekrummet och att vi först tänkte att va? bakar mamma pepparkakor utan oss. Svartsoppa är ju kryddad med nejlika som gav pepparkaksdoften. sedan kom vi på att nej det måste vara Mårten. Men det var faktiskt fr.o.m. Mårten som jag på riktigt började nedräkningen till julen när jag var barn eftersom det var den sista högtiden innan advent.

Vi har som sagt haft en mysmiddag här med tända ljus och findukning och under middagen säger sonen ”åh mamma X dog i torsdags”. Märkligt nog så tänkte jag jättemycket på den här killen just i torsdags, han har haft obotlig cancer ett tag, var skolkompis till min son, son till en före detta kollega och storebror till ett före detta barn jag haft på förskolan. Det är den fjärde tonåringen i min närhet som dör inom loppet av 1,5 år. Fick dessutom beskedet i onsdags om ytterligare en tonåring med svår cancer. Det finns inte ord…

Jag vill istället påminna om Barncancerfondens julbutik som ni hittar här. Såhär skriver de:
Bland det finaste i livet är att ge. Särskilt när gåvan gör gott på flera håll! Ger du våra smycken eller nallar i julklapp till någon du tycker mycket om, ger du samtidigt en ljusare framtid till barn med cancer. Dubbel omtanke – kan det bli bättre?

alla_m_baksida_exkl_lucia_720x405

Att köpa sina julkort eller julklappar hos Barncancerfonden räddar inte X men kan vara en hjälp på vägen för något annat barn som drabbats av denna fruktansvärda sjukdom.

hopp_mod_ansvar_smycke_2_720x405

Vila i frid ❤

Annonser

En tanke på “Mårten Gås och Barncancerfonden

  1. Instämmer. Kväljningar av svartsoppa, men åh så härligt den doftar. Fick anka och äppelpaj hos mina föräldrar i går, men svartsoppan behövde vi inte äta av 😉

    Ha det fint!
    Linda

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s