Äppelpaj, julkort och tända ljus

Sämre kan man ha det, eller hur? Medan regnet smattrar mot rutorna som så många gånger de senaste veckorna myser jag inomhus med nybakad äppelpaj på våra egna äpplen, tända ljuslyktor, stämningsfull höstmusik och julkortstillverkning. De dagar som solen tittar fram bakom molnen njuter jag lite extra av att vara utomhus men regniga lediga dagar stannar jag gärna inomhus utan dåligt samvete. Fast en liten runda brukar det förstås bli mellan skurarna och idag tog jag med mig lite äpplen in.
17
Det blev kanel på pajen men snart är det dags att byta ut kanelen mot pepparkakskrydda. Det brukar vara en av mina första juldofter för säsongen men i år blev det en clementin som blev första juldoften. Visst är det något speciellt med vilka minnen som väcks med hjälp av dofter!

Jag hoppas att ni inte börjar tröttna på mina hemmagjorda julkort, ifall ni undrar över material får ni gärna fråga. Här kommer ett gäng julkort som jag ska skicka till engelsktalande vänner:
Image10
Bilden kommer från ett klipparkpapper från Maja Design, likaså mönsterpappret bakom.  Jag har dekorerat enkelt med ett band, en blomma och lite blingstenar. Svårare än så behöver det inte vara ifall man vill glädja sig själv med lite julpyssel och sina vänner med hemmagjorda julkort. Men det finns ju så många fina köpekort också så jag brukar skicka lite av varje.
Image7
Image8
Image11
Image12

Annonser

4 tankar om “Äppelpaj, julkort och tända ljus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s