Julmuffins med frosting

bak2

Smaksätt de här saftiga muffinsen med antingen saffran eller pepparkakskrydda.

Muffins
2 ägg
3 dl socker
200 gr smör eller margarin
1 pkt saffran eller 2-3 tsk pepparkakskrydda
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner smör och mjölk.
Saffranet kan lösas upp i lite sprit, stötas i en mortel tillsammans med lite av sockret eller bara blandas i smeten tillsammans med mjöl, bakpulver, vaniljsocker. Väljer du pepparkakskrydda tillsätter du bara det med mjölet.
Blanda allt till en slät smet.

Fördela i muffinsformar.

Grädda i 225 grader tills de fått en gyllene färg, ca 15 minuter

Frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 gPhiladelphiaost (jag tog 150gram)

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.

Spritsa eller bred på när muffinsen har svalnat.
bak

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s